Vi är ett litet familjeföretag och vi har haft husdjurs välbefinnande i fokus ända sedan starten i början av 1990-talet. Då hette vi Jipotimas och var bland de första i Sverige att införa BARF (Biologiskt Anpassad Rå Föda) och en ren naturlig kosthållning för hundar, katter och iller. Namnet Jipotimas är baserat på familjens namn, dvs de två första bokstäverna i våra förnamn Jill, PO, Tina, Markus.
Jill är uppväxt med boxer och har fött upp drygt 35 kullar. Flera av hundarna har tävlat på SM och VM, även i hög ålder. Detta kräver friska individer. Vi tror att maten och k
ompletteringsfodret har gett dem de bästa förutsättningarna för att kunna prestera så bra på denna höga nivå, år efter år. Jill och Jipotimas Chomolangma blev i november 2021 till exempel Sveriges första boxervärldsmästare i spår. 
Choma, som hon kallas, var då 10 år och 8 månader! Det var hennes tredje VM! (Jill var då 69 år och 10 månader, också en frisk individ).

Efter 30 år av att producera den bästa BARF-maten kommer vi nu att koncentrera oss på att tillverka de bästa kompletteringsfodren. Vi byter också namn till ErgoPet i samband med omläggningen.

De kompletteringsfoder vi har tagit fram och utvecklat under åren är baserade på egen och andras forskning. Vi kallar dem för CELLSTYRKA, GREENS och KANINMAGE .

Vi har också tagit fram en grönsaksblandning som komplettering till maten. Den är lätt att använda, förvara och ta med på resor. Vi har döpt den till NATURMIX.