Vi är ett litet familjeföretag och vi har haft husdjurs välbefinnande i fokus ända sedan starten i början av 1990-talet. Då hette vi Jipotimas och var bland de första i Sverige att införa BARF (Biologiskt Anpassad Rå Föda) och en ren naturlig kosthållning för hundar, katter och iller. Namnet Jipotimas är baserat på familjens namn, dvs de två första bokstäverna i våra förnamn Jill, PO, Tina, Markus. Jill är uppväxt med boxer och har fött upp drygt 35 kullar. Flera av hundarna har tävlat på SM och VM, även i hög ålder. Detta kräver friska individer. Vi tror att maten och tillskotten har gett dem de bästa förutsättningarna för att kunna prestera så bra på denna höga nivå, år efter år. Jill och Jipotimas Chomolangma blev i november 2021 till exempel Sveriges första boxervärldsmästare i spår. Choma, som hon kallas, var då 10 år och 8 månader! Det var hennes tredje VM! (Jill var då 69 år och 10 månader, också en frisk individ).

Efter 30 år av att producera den bästa BARF-maten kommer vi nu att koncentrera oss på att tillverka de bästa kosttillskotten. Vi byter också namn till ErgoPet i samband med omläggningen.

De kosttillskott vi har tagit fram och utvecklat under åren är baserade på egen och andras forskning. Vi kallar dem för CELLSTYRKA, GREENS och KANINMAGE .

Vi har också tagit fram en grönsaksblandning som kan användas som tillskott till maten. Den är lätt att använda, förvara och ta med på resor. Vi har döpt den till NATURMIX.